Liposuction (Yağ Aldırma) Ameliyatı

section-c1587ec
section-50a9d83

Power Assisted Liposuction (PAL) ile Yağ Aldırma Ameliyatı

Liposuction yani yağ aldırma işlemi artık rinoplasti kadar talep gören bir ameliyat haline gelmiştir. Artık yeni teknolojiler sayesinde liposuction ameliyatından 3-5 gün sonra işinize ve sosyal hayatınıza geri dönmek mümkündür. Power Assisted Liposuction yani kısaca (PAL) güçlü vakumlama özelliği ile infrasonic özellikli kanülü birleştiren bir teknolojidir. Kanül cerrahdan bağımsız olarak dakikada 1000 kez vibrasyon (titreşim) ve nutation (dönme) hareketi yaparak daha hızlı ve etkili bir ameliyat gerçekleştirilmiş olur. Kanülün sahip olduğu bu dönme hareketi yağ dokusu içerisindeki fibrotic bantları uyararak, bu bantların kısalmasına ve daha hızlı toparlanma ve sıkılaşma elde edilmesine sebep olur. Ayrıca hastalar klasik liposuction a gore daha hızlı iyileşir, işlem daha ağrı ve morluk ile karşılaşırlar. Etkinliğini kanıtlamış olan bu cihaz özellikle yüksek volümlü liposuction ameliyatlarında lipödem veya lipedema tedavisinde önerilen bir cihaz haline gelmiştir.

Liposuction Yağ Aldırma Operasyon Öncesi

Normal veya normale yakın kilosu olan fakat vücudun belli bölgelerinde fazla yağ depolanmaları olan hastalar, deri kalitesinin iyi olması durumunda rahatlıkla uygulanabilir ve olumlu sonuçlar alınır. Deri kalitesi kötü, yani deri sarkık veya çatlak ise dermolipektomi dediğimiz germe ameliyatları tercih edilir. Yaş sınırlaması yoktur. Hastanın psikolojisi değerlendirilmeli, beklentiler mutlaka gerçekçi olmalı ve cerrah ile tartışılmalıdır. Beklentileri gerçekçi olmayan hastalarda uygulanmamalıdır. Liposuction sahasından yakın zamanda ameliyat yapılmışsa, kan dolaşımında problem varsa, kalp veya akciğer hastalıkları varsa liposuction tercih edilmemelidir. Ayrıca hasta antidepresan ilaçlar veya kilo verdirici ilaçlar kullanıyorsa, liposuctionda 3 hafta önce bu ilaçlar kesilmelidir. Yüzden ayak bileğine kadar heryere rahatlıkla uygulanabilen liposuction, kadınlarda en sık kalça, göbek bacaklar ve boyun, erkeklerde ise bel, boyun altı ve göbek bölgelerine yapılmaktadır. Liposuction hastalara daha rahat giyinme, rahat hareket edebilme ve özgüveninizi artırma şansı verir.

Liposuction ameliyatı çoğu zaman tek seanslı olup, 4 kilodan fazla saf yağ alınması gerekiyorsa, kısa aralıklarla kalan miktar da alınabilir. Aynı lokalizasyondan yağ alınacaksa 6 hafta beklenmelidir. Liposuction ile alınan yağlar istenildiği takdirde, çökük, yağ eksikliği olan, ince veya kırışık olan bölgelerde enjekte edilerek kullanılabilmektedir. Alınan yağlar enjektörde steril bir şekilde toplanmalı, içindeki sıvı filtre edildikten sonra salt yağ kısmı daha ince kanüller yardımı ile verilebilmektedir. Birkaç lokalize alandan yağ alınması durumunda lokal anestezi tercih edilirken, daha fazla alanlar için genel anestezi uygun olacaktır. Ameliyat 1-3 saat arası ortalama süreye sahiptir. Bir veya iki lokalizasyondaki yağ depolanmasını almak için hastanın hastanede kalması gerekmese de daha fazla yağ almalar için hastanın 1-2 gün hastanede kalması gerekebilir. Seçilmiş hastalarda yeterli ekip ve cihazla cerrahınız estetik plastik cerrah olmak kaydıyla güvenli bir işlemdir. Ameliyatın riskleri kanama, deri hasarları, sinir yaralanması, enfeksiyon (iltihab) ve sıvı birikimleri olarak sayılabilir. Ayrıca deri düzensizlikleri ve yağ embolisi de görülebilir. Liposuction sonrası izler küçüktür ve mümkün olduğu kadar göz önünde olmayan yerlerde planlanır. Kontur farklılıkları için ikinci bir müdahale gerekebilir.

Hasta ayakta iken yağ alınacak yerler yağ birikim oranlarına göre çizim yapılır. Ameliyat genel anestezi tercih edilmişse, hastane koşullarında ameliyathanede anestezi doktorunun kontrolünde yapılır. Lokal anestezi kullanılacaksa, sedasyon eklenebilir. Islak teknik uygulanacaksa, hazırlanan solüsyon verilir, yağ birikimi olan alandan yağların rahat alınabileceği ve kesi izinin çok dikkat çekmeyeceği yerlere (göbek kıvrımı, kasık kıvrımı gibi) birkaç mm’lik insizyonlar yapılarak, buradan kanüllerle negatif basınçlı vakum uygulayarak, yağ fazlalıkları çekilir. En az iki veya lokalizasyona göre üç delik açılmalı ki daha orantılı yağ alınabilsin. Birden fazla alana tek seansta liposuction uygulanabilir. Kanül delikleri genellikle dikilmez, gerekirse 1-2 dikiş konabilir. Bazen ince lastik borular konarak içerideki sıvı birikiminin daha rahat atılması sağlanır.

Liposuction ameliyatından sonraki evre rahattır. Ağrı az olur ve doktor kontrolünde ağrı kesicilerle giderilir. Liposuction uygulanan alanlarda elastik bandajlarla pansuman kapatılır. Liposuction için korse 1-2 gün içinde başlanmalıdır. Korse iki ay kullanılmalıdır. Taburcu edildikten hemen sonra normal yaşamına devam edebilir, fakat 2-4 hafta ağır aktiviteden sakınılmalıdır. Liposuction uygulanan alanlarda nadiren morluk oluşabilir. Bir hafta içinde geçer. Şişlik, uyuşukluk, karıncalanma ve yanma hissi oluşabilir. Bunlar geçicidir. Yürüyüşler bu sorunların kaybolmasını hızlandırır. Dikiş varsa 5-10 gün içinde alınmalıdır. Şişliklerin inmesi ve vücut hatlarının belirmesi 8 haftayı bulacaktır. Ameliyat yara izleri de 2-6 ay içinde belli belirsiz hale gelir . Şişliklerin azaldığı ve vücudun şekillendiği süreç olan 8 haftalık dönemde LPG uygulaması önerilir. Hem şişliği hem de selülitleri azaltarak, daha düzgün bir görünüm sağlamada faydalı olur. İşe dönüş ise ameliyatın derecesi ile ilgilidir. Güneşe maruz kalındığında kalıcı olabilen pigmentasyon değişiklikleri (kahverengi noktalar) gibi sorunlar oluşabilir. Dikkat edilmelidir.

Liposuction (Yağ Aldırma) Sonrası Ne Zaman Normale Dönerim?

Operasyon hakkında daha detaylı bilgi isterseniz, kısaca şöyle diyebiliriz; inceltmeyi hedeflediğimiz bölgede 3 milimetrelik kesikler oluşturarak burada ki yağ kitlesini özel kanüller ile çekiyoruz. Lokal anestezi eşliğinde gerçekleştirildiği için ayrıca güven verici olmaktadır. Liposuction ile yağ aldırma operasyonundan sonra hastalarımız birkaç gün içerisinde çalışmaya başlayabilir ve yaklaşık iki hafta içerisinde de günlük normal aktivitelerini rahat bir şekilde yapmaya başlayabilirler. Ayrıca bu süreçte vücudun şekil almasına yardımcı olması ve cildin sıkılaşmasını sağlaması için korse giyilmesini her hastamıza öneriyoruz. Bu sayede, operasyondan daha fazla verim alabilirsiniz. Üstelik vücudunuzun şekli daha kolay yerine gelecektir ve işlemin etkilerini daha kısa sürede görmeye başlarsınız.

Liposuction Sonrası İyileşme Dönemi Nasıldır?

Operasyon sonrasında mutlaka özel olarak üretilmiş korseler kullanılmalıdır. Bu korseler alınan yağ dokusunun miktarı ve kişinin özelliklerine göre yaklaşık 4 ila 8 hafta arası kullanılır. Ödem ve morlukların görülmesi beklenen bir durumdur ve zaman içinde bu durum ortadan kalkar. İşlemden bir hafta sonra dikişler alınır ve bir ila üç hafta sonrasında hastanın genel durumunda bir problem yoksa iş ve günlük hayata dönebilir. Uygulamadan 3-4 hafta sonrasında normal egzersizlere dönülebilir.

Liposuction – Yağ Aldırma Komplikasyonları

Her cerrahi girişim belirli oranda risk içermektedir. Bir kişinin cerrahi girişimi seçmesinde temel faktör risk ve yarar kıyaslamasına dayanmaktadır. Hastaların çoğu bu komplikasyonları yaşamasa da riskleri, komplikasyonları ve sonuçları anlamanız açısından her birini plastik cerrahınızla tartışmanız gerekir. Aslına bakarsanız liposuction ameliyatı pratikte çok fazla komplikasyon göstermeyen bir ameliyattır.

Erken Dönem Oluşabilecekler

Kanama: Tümescent teknikde verilen ilaçlara vede ince kanül kullanılmana bağlı olarak giderek azalmıştır. İlk 24 saat içinde görülen ve doğal olan sızıntıları kanama ile karıştırmamak gerekir.

Enfeksiyon: Son derece nadir rastlanır. İşlem sonrası antibiyotik kullanımı ve hijyen kurallarına uyulması bu riski azaltır. Antibiyotikler korunma amaçlı verilmektedir. Belli bir bölgede hassasiyetin artması, ısı ve sıcaklık artışı enfeksiyon bulguları olabilir. Bu durumda doktorunuzu aramalısınız.

Aşırı morluk ve şişlikler: Uygulama yapılan bölgede bir miktar morluk ve şişlik olması doğaldır. Aşırı morluklar; deri yapısına gevşekliği, korsenin az olarak kullanılması, alınan bazı ilaçlar, kişinin kanama eğilimine bağlı olabilir. Liposuction sonrası oluşan şişlikler 1-3 ay içerisinde oldukça azalır ve 6-12 ay sonunda nihai sonuç elde edilir. Oluşan morluklar kişiden kişiye değişmekle beraber birkaç hafta içinde hemen tüm hastalarda geçer.

Seroma: Liposuction işlemi uygulanan alanlarda fazladan sıvı birikebilir. Bu sıvıyı boşaltmak için ek uygulama girişim gerekebilir.

Uygulama yapılan alanda uyuşma: Liposuction sonrası ciltte geçici his kaybı olabilir. Azalmış veya tam his kaybı çok nadir görülebilir ve tamamen düzelmeyebilir.

Allerjik reaksiyon: Nadir olarak flaster, dikiş materyali ve topikal preparatlara karşı lokal reaksiyonlar bildirilmiştir. Cerrahi sırasında kullanılan ilaçlara karşı gelişen sistemik reaksiyonlar daha ciddidir. Allerjik reaksiyonlar ek tedavi gerektirir.

Geç Dönem Oluşabilecekler

Düzensizlikler: Özellikle deri elastikiyetinin iyi olmadığı durumlarda, ya da bir yerden az bir yerden fazla alınan durumlarda karşılaşılabilen yer yer girintiler ve çıkıntılardır. Ameliyat sonrası erken dönemde daha sık görülürler, şişlikler azaldıkça bunlar da azalırlar ancak kalıcı olabilirler ve düzeltilmeleri için ilk ameliyattan sonra 6. aya kadar beklenmelidir.

Yine liposakşın öncesinde; deri gevşek ve sarkıksa vakumla yağ alınması yeterli olmaz. Deriyi geren karın germe, kol germe gibi cerrahi işlemlerin eklenmesi gerekebilir. Eğer, bu önerilmesine rağmen kişi ek cerrahi girişimi kabul etmemişse,liposakşınla yağ alınan bölgelerde sarkmalar ve deri bolluğunun yol açtığı sorunlar olabilir. Bu durumda ya tek başına yağ alınması uygulanmamalı, liposuction ile aynı anda veya sonrasında germe ameliyatları eklenmelidir.

Anestezi: Hem lokal hem de genel anestezi kendine ait risk içerir. Akciğerlerinizde küçük alanlarda kapanma görülebilir. Bu durum, akciğer enfeksiyonu riskini artırır. Antibiyotik kullanımı ve solunum fizyoterapisi gerekebilir.

Yağ Embolisi: Bacaklarda kan pıhtılaşması sonucu şişme ve ağrı olabilir. Bu pıhtılar nadiren bulunduğu yerden ayrılıp kan dolaşımıyla akciğerlerinize gidip ölüme varan sonuçlara neden olabilir. Yağ embolisi sendromu, yağ damlacıklarının akciğerlere kaçması ile gerçekleşir. Bu çok nadir ama hayati tehlikesi olan bir komplikasyondur. Bu durumda hasta yatırılarak ek tedavi uygulanmalıdır.

Tatminkâr olmayan sonuç: Aslında en olası komplikasyon liposuction sonuçu sizi tatmin etmeyebilir. Sonucu iyileştirmek için ek yağ alsırma girişimi gerekebilir.

Liposuction (yağ aldırma) fiyatları neye göre değişir?

Liposuction fiyatları hastadan alınacak yağ miktarına, uygulama yapılacak alan sayısına, hastanın yaşına, kilosuna, anestezi şekline, ek tedaviye ihtiyaç olup olmamasına göre değişir. Liposakşın fiyat ücret bilgisi için doktorunuza muayene olmanız gerekmektedir. Hastaya bağlı faktörler dışında diğer faktörlere bağlı olarak da ücret değişebilmektedir. Örneğin İstanbul Liposuction Fiyatları ile başka bir ilde liposakşın fiyatları farklı olabilmektedir. Mevzuat gerekçesiyle web sitemizde fiyat bilgisi paylaşmamız mümkün değildir, detaylı bilgi için Whatsapp aracılığı ile bize ulaşabilirsiniz.

Testimonials
custom-upload

FİYAT ALMAK İÇİN WHATSAPP ARACILIĞIYLA BİZE BİR MESAJ GÖNDERİN!

Mesaj Gönder

Fiyat Bilgisi Almak İçin Formu Doldurunuz!







Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca ilgili Bilgilendirmeyi okudum. Kişisel verilerimin belirtilen kapsamda işlenmesini ve sağlık hizmet sunumu amacıyla tarafımla iletişime geçilmesini kabul ediyorum.

Logo
Bu sitede yer alan tüm bilgi, yorum ve görüntüler sadece bilgilendirme amaçlı olup, tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımamaktadır ve Reşat Aktaş'ın şahsi görüşlerini de içermektedir. Çerez Politikası

İletişim

  • +90 553 860 03 60
  • +44 776 771 98 90
  • Levent / İstanbul
  • Londra / İngiltere

Takip Edin

KAYIT OL

Messenger

Uzmana Sor

WhatsApp

Şimdi Ara